Preventief of bij verkoop of aankoop

Preventieve Paardeniriscopie, o.a. bij verkoop of aankoop van een paard

U kunt zelf bijvoorbeeld ook een een goede foto van het linker en rechteroog opsturen voor een basisuitleg.

Voorbeeld van de benodigde foto van het linker oog, hieronder uitleg in een filmpje hoe u het beste de foto kan nemen.

Buiten het feit om dat je kunt ontdekken hoe je paard in elkaar zit, kan een Iriscopiste ook helpen bij een aankoop en advies geven over waar je rekening mee moet houden bij  het trainen van een bepaald paard, vergelijk het met een blauwdruk.
Doordat de iriscopiste kan zeggen welk paard een oude blessure , vererft temperament, zwakke  of sterke eigenschappen heeft.
Deze informatie kan niet worden gezien bij  een conventionele dierenarts keuring. Deze keuring is een momentopname en vertelt of het paard op de keuringsdag gezond was in ‘de beweging’ en ‘in het hart’.

Met  paardeniriscopie  kun je bijvoorbeeld zien welk soort paard eerder spierbevangen staat en eerder verzuurd zal raken, zowel op spieren gericht als op spijsvertering.
Met deze informatie kun je rekening houden tijdens de training en de voeding is aan te passen en je kunt veel plezier beleven van je paard. Dit kan helpen bij de uitleg van onverklaarbare problemen bij de conventionele dierenarts.

Zelf kun je een foto nemen, kan makkelijk met je telefoon, van beide ogen van het paard, niet inzoomen, wel met flits. Neem rustig de tijd voor het linker en rechter oog. Let op: het beste kan je een foto maken in de (donkerdere) stal.

Mail of app de foto’s en wanneer de foto’s goed genoeg zijn kan ik een basis uitleg schrijven.
Een basisuitleg  kost € 45,-