Annette Timmer

Annette Timmer Paardeniriscopiste
Annette Timmer

Ik, Annette Timmer, ben opgegroeid tussen de paarden; zowel mijn ouders als mijn grootouders waren paardenmensen in hart en nieren. De opleiding voor paardrij-instructrice en voor dierenartsassistente heb ik met goed gevolg doorlopen en ik heb veel met dierenartsen en ‘probleempaarden’ gewerkt. Al 38 jaar rij en train ik paarden (zowel in de springsport als in de dressuur).

In 2001 heb ik mijn examen voor Iriscopie voor mensen gehaald. Ik ben een gekwalificeerde Iriscopiste (Qualified Iridologist). Inmiddels heb ik mijn opleiding Paardeniriscopie (Equine Iridology) met goed gevolg afgesloten bij Ellen Collinson; zij is een bekende op het gebied van Equine Iridology. Ellen heeft niet alleen een school in Europa, maar ook in Amerika. Het plan is dat ik een Ellen Collinson School zal starten in Nederland.
Door de jaren heen heeft Ellen door onderzoek op overleden paarden en in nauwe samenwerking met een dierenarts, een ‘paardenkaart’ voor iriscopie ontwikkeld. Immers het paardenlichaam is anders dan dat van de mens en functioneert ook anders; denk bijvoorbeeld aan de psyche of aan het spijsverteringssysteem van het paard. Voor de analyse van paarden maak ik daarom gebruik van de paardenkaart, terwijl ik desgewenst de mensenkaart als aanvulling erbij kan pakken.
Na de paardeniriscopie studie en na vele paardenogen op de foto te hebben gezet en te hebben geanalyseerd, weet ik dat deze methode werkt en een verschil kan maken.

Waarom iriscopie?

Iriscopie is een hele oude wetenschap en een erkende methode bij de mensen; het wordt in ziekenhuizen in Duitsland gebruikt zodat men sneller weet wat er aan de hand is en er efficiënter gehandeld kan worden.
Ik heb de opleiding voor paardeniriscopie gedaan om paarden te kunnen helpen en om eigenaren te helpen hun paard beter te leren begrijpen. Met iriscopie kan je de vinger op het probleem leggen; ‘zien’ waar een gedragsprobleem of een psychisch probleem vandaan kan komen – wat gaat er inwendig in het paard om.

Preventief

Met iriscopie kan je erfelijke sterke punten en zwakheden vaststellen, maar ook aanleg voor bepaalde orgaan/systeem disfuncties. Zo doe ik ook vaak iriscopie preventief zodat je dan, indien nodig, tijdig actie kan ondernemen OF wanneer er een probleem ontstaat sneller kan zien waar het vandaan komt en wat te doen.

De speciale band met het paard